Amsterdam RAI stapt over op duurzame koffie

Amsterdam RAI stapt over op duurzame koffie

Maart 31, 2011 – Vanaf 1 april 2011 is Tierra Intenso van Lavazza de standaard koffiesoort van Amsterdam RAI. Daarmee is de RAI het eerste convention centre in Europa die deze 100% duurzame koffie schenkt aan al haar gasten. Met de overstap naar duurzame koffie onderstreept Amsterdam RAI haar ambitie om in 2013 de meest duurzame beurs- en congreslocatie van Europa te zijn.

Amsterdam RAI serveert jaarlijks 1,5 miljoen koppen koffie, voortaan allemaal gemaakt van versgemalen duurzame koffiebonen. Martin van Nierop, directeur Convention Centre Operations: “De kop koffie is toch eigenlijk het visitekaartje van iedere beurs- en congresorganisatie. Dan is het fantastisch als je als eerste in Europa in deze tijd van duurzaam ondernemen ál je gasten een duurzaam kopje Lavazza-koffie kunt serveren.”

Duurzaam ondernemen met Lavazza

Lavazza-koffie is sinds 2008 het standaard koffiemerk van Amsterdam RAI. De variant Tierra Intenso is een excellente melange van 100% gewassen Arabica bonen en komt exclusief van drie koffieplantages in Honduras, Peru en Colombia. Tierra Intenso is gecertificeerd door Rainforrest Alliance, een internationale organisatie die duurzaam ondernemen op het gebied van toerisme en landbouw promoot.

MVO bij Amsterdam RAI

Amsterdam RAI is koploper op Europees niveau in de beurs- en congreswereld en heeft hoge ambities op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. In 2013 heeft zij zich voorgenomen om de meest duurzame beurs- en congreslocatie van Europa te zijn.

> Source